Lokanta Lezzetinde Tas Kebabı

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, enfes bir yemek arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizle, lokantadan aratmayacak kadar lezzetli bir tas kebabı hazırlayacaksınız. Sıcacık suyuna ekmek banıp, son damlasına kadar tadını çıkaracağınız bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarifi, hafta sonu akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlanışı da oldukça basit olduğundan, yemek pişirme konusunda deneyimsiz olanlar bile rahatlıkla yapabilirler. Özellikle et sevenler için mükemmel bir tercih olacak bu tarif, sofralarınızın yeni gözdesi olacak.

Gerekli Malzemeler

* 2 adet patates
* 500 gram dana kuşbaşı et
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 adet soğan
* 1 adet sivri biber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Tas Kebabı Tarifi: Adım Adım

Öncelikle patatesleri soyup, küp küp doğrayalım. Soğanı ve sivri biberi de ince ince doğrayalım. Büyük bir tencere veya güveçte zeytinyağını ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Ardından kuşbaşı eti ekleyip, etin suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Salçayı ekleyip, bir dakika daha kavurduktan sonra, doğranmış patatesleri, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu ilave edelim. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte, etler yumuşayana ve patatesler pişene kadar (yaklaşık 1-1,5 saat) pişirelim. Püskürtülmüş bir sıcak yemek tercih ederseniz, 10-15 dakika önce yemeğin kapağını açıp kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Tas Kebabı Servis Önerileri

Tas kebabını yanında pilav, bulgur pilavı veya çeşitli salatalarla servis edebilirsiniz. Özellikle taze ekmek ve yoğurtla birlikte tüketildiğinde, lezzeti daha da artar.