Muhteşem Şeftalili Cobbler
Tarçın ve muskatın enfes kokusuyla harmanlanmış sulu şeftaliler, üzerine de tereyağlı, gevrek bir hamur... Bu tarifle ağız sulandıran bir şeftalili cobbler deneyimi yaşayacaksınız. Şeftalilerin tatlılığı, baharatların sıcaklığı ve kıyır kıyır hamurun mükemmel uyumu, sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram olacak bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Her lokmada damağınıza yayılan lezzet şöleni, unutamayacağınız bir deneyim sunacak. Çay saatlerinizin, özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak bu cobbler tarifini, hemen deneyin ve tadına doyamayacaksınız.
Malzemeler: Şeftali Karışımı
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. 8 adet olgun ve sulu şeftaliyi, yarım kahve fincanı toz şeker ve yarım kahve fincanı esmer şeker ile tatlandıracağız. Yarım tatlı kaşığı tarçın ve çeyrek çay kaşığı rendelenmiş muskat, şeftalilerin lezzetini daha da zenginleştirecek. Bir yemek kaşığı limon suyu, şeftalilerin rengini korumasına ve daha da lezzetli olmasına yardımcı olacak. Son olarak, bir tatlı kaşığı mısır veya buğday nişastası, şeftalilerin suyunu çekip daha kıvamlı bir iç oluşturacak.
Malzemeler: Cobbler Hamuru
Gevrek ve lezzetli cobbler hamuru için bir kahve fincanı toz şeker, bir kahve fincanı esmer şeker, bir çay kaşığı kabartma tozu ve yarım çay kaşığı tuz kullanacağız. 6 yemek kaşığı tereyağı, hamura kıtır kıtır bir doku kazandıracak. İki çay bardağı un ve 4 yemek kaşığı su, hamurun kıvamını ayarlamamıza yardımcı olacak. Üzeri için ise iki yemek kaşığı esmer şeker ve bir tatlı kaşığı tarçın kullanacağız. Bu malzemeler ile hazırlayacağınız hamur, şeftalili cobbler'ınızın olmazsa olmazı olacak.
Hazırlanış
Öncelikle şeftalileri soyup küp küp doğrayalım. Doğradığınız şeftalileri, şekerler, tarçın, muskat, limon suyu ve nişasta ile karıştırın. Ayrı bir kapta, kuru malzemeleri (şekerler, kabartma tozu, tuz, un) karıştırın. Eritilmiş tereyağını ve suyu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Şeftalili karışımı fırın kabına dökün. Hazırladığınız hamuru, şeftalilerin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine esmer şeker ve tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika, kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!