Hızlı ve Kolay Donut Hazırlama
Bu enfes donut tarifi ile çay saatlerinizi keyiflendirecek lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Sade malzemelerle ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem çocukların hem de büyüklerin beğenisini kazanacak. Yumuşacık dokusu ve harika tadıyla, ev yapımı donutların tadına bakmaya hazır olun. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor ve fazla zamanınızı almayacak. Ailenizle birlikte keyifli bir zaman geçirerek hazırlayabileceğiniz bu tarif, mutfağa yeni başlayanlar için de oldukça uygun. İşte enfes donutlara ulaşmanın en kolay yolu!Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
* 1 çay bardağı ılık süt* 1/2 çay bardağı ılık su
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1/2 paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 2,5-3 su bardağı un
Süsleme İçin:
* 2 adet sütlü çikolata* 1 paket pasta süsü
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın. Maya köpürmeye başlayana kadar bekleyin. Ardından sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip çırpın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru üzerini örterek ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta incecik açın ve dilediğiniz şekillerde kesin. Hazırladığınız donutları yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve tekrar 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın.2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Pişen donutları tel rafa alarak soğumaya bırakın. Soğuyan donutları eritip ılıtılmış çikolataya batırın ve pasta süsü ile süsleyerek servis edin.