Hazır pasta almaya son! Bu tarifle evinizde özel günler için enfes meyveli pastalar hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz, hem kolay hem de lezzetli bir pasta deneyimi sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem pastayı çok sevecek. Özel günlerinizi daha da özel kılacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır bir şekilde anlatılmıştır. Unutmayın, ev yapımı pastaların tadı hiçbir şeye benzemez! İşte, enfes meyveli pasta tarifimiz...
Pasta Hamuru Malzemeleri ve Hazırlanışı
5 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı sıcak su, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 1 tutam tuzu bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırpmanız önemlidir. Daha kabarık bir pasta için, yumurtaları oda sıcaklığında kullanın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen pastayı fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
Krema ve Meyve Hazırlanışı
4 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 2,5 tepeleme yemek kaşığı un, 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 150 mililitre krema ve 1/2 poşet krem şantiyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı mikser ile çırpın. 2-3 adet muz ve dilediğiniz miktarda diğer meyveleri dilimleyin. Soğuyan pastayı ikiye kesin. Alt tabakanın üzerine kremayı sürün, meyveleri yerleştirin ve üst tabaka ile kapatın. Kalan kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. İsterseniz, pastayı süslemek için çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata kullanabilirsiniz.
Servis
Hazırladığınız lezzetli meyveli pastayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!