Mis Gibi Kokan Tarçınlı Çörek
Bu tarifle mutfağınızı enfes bir esmer şeker ve tarçın kokusuyla dolduracaksınız. Sıcacık, yumuşacık ve lezzetli çörekler yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler burada. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çörekleri çok sevecek. Özel günlerinizin veya keyifli kahvaltılarınıza mükemmel bir eşlikçi olacak bu tarçınlı çörek tarifi, sizlere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. Her lokmada damağınıza yayılan tarçın ve esmer şekerin uyumu sizi büyüleyecek. Şimdiden afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Hamur için: 1 paket yaş maya, 2 yemek kaşığı esmer şeker, 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta, 3,5 su bardağı un.Tarçınlı Karışım için: 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 yemek kaşığı tarçın, 1 su bardağı esmer şeker.
Süslemek için: 1 paket vanilya, 8 yemek kaşığı şeker, 6 yemek kaşığı su. Bu malzemeler ile hazırlayacağınız çörek süslemesi, görsel olarak da oldukça çekici olacaktır.
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle mayayı, esmer şekeri ve ılık sütü karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Ardından eritilmiş tereyağı ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru hafif yağlanmış bir kapta üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.2. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Daha sonra yumuşamış tereyağını, tarçını ve esmer şekeri karıştırarak hazırladığınız karışımı hamurun üzerine yayın.
3. Hamuru sıkıca rulo yapın ve 12 eşit parçaya kesin. Parçaları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerini kapatıp 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.
4. Son olarak süslemek için hazırladığınız vanilya, şeker ve su karışımını çöreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
5. Pişen çörekleri fırından çıkarıp tamamen soğuyana kadar bekleyin. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.