50 gram tereyağı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı soğuk su, 1 paket vanilya ve 1,5 su bardağı unu bir kapta birleştirin. Yoğurma işlemine başlayın. Eğer çok kuru ise, çok az miktarda soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamur kıvamını aldıktan sonra streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış tartolet kalıplarına yayın. Çatalla birkaç delik açarak, pişirme sırasında kabarmasını önleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen hamurları kalıplarından çıkarıp soğumaya bırakın.
Tartolet Kreması İçin Malzemeler
2,5 su bardağı sütü, 1/2 su bardağı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un ve 1 kahve fincanı şekeri bir tencerede çırpın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını veya margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, 1 paket krem şantiyi ekleyerek çırpın. Krema iyice kabarana kadar çırpmaya devam etmeniz önemlidir. Hafif ve ipeksi bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Tartoletlerin Hazırlanması
Soğuyan tartolet hamurlarının içine hazırladığınız kremayı doldurun. Dilerseniz üzerine taze meyve, çikolata sosu veya hindistan cevizi gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız tartoletleri buzdolabında en az 1 saat soğutup servis edebilirsiniz. Bu tarifle evinizde lezzetli ve kıtır kıtır tartoletler yapabilirsiniz. Pastanelerden alacağınız tartoletlerden çok daha sağlıklı ve ekonomik olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tartoletlere bayılacak.