Nefis Bir Lezzet: Balon Bazlama
Bu tarifle, tadına doyum olmayan, enfes bir ev yapımı ekmek hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabilir. Hazırlaması ise oldukça kolay ve pratiktir. Siz de bu lezzetli balon bazlama deneyimini yaşamak için hemen mutfağa geçebilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu ekmeği, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Özellikle kahvaltılarda ya da akşam yemeklerinde yanında tüketebileceğiniz bu harika bazlamayı mutlaka denemelisiniz. Unutmayın, taze yapılmış ekmeğin keyfi bir başka!Gerekli Malzemeler
* 5 su bardağı un* 1 paket kuru maya
* 2 su bardağı ılık su
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 silme tatlı kaşığı tuz
Hazırlanış
1. Öncelikle, derin bir kapta ılık suyu ve mayayı karıştırıp, 5-10 dakika kadar mayanın köpürerek aktif hale gelmesini bekleyin. Ardından, zeytinyağı, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.2. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, yaklaşık 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
3. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerine alın ve istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri hafifçe yuvarlayıp, yağlanmış bir tepsiye dizin.
4. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp, tekrar 15-20 dakika kadar dinlendirin.
5. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
6. Fırından çıkardıktan sonra, balon bazlamalarınızı ılınmaya bırakın. Daha sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!