Fish & Chips İçin Gerekli Malzemeler

Bu tarifte, İngiliz mutfağının sevilen sokak lezzeti olan fish & chips'in evde kolayca nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. İhtiyacınız olan malzemeler: 200-250 gram beyaz balık filetosu (mezgit veya benzeri), 1 adet orta boy patates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Balık için ayrıca 120 gram un, 30 gram nişasta, 1 şişe maden suyu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber kullanacağız. Patates kızartması için bol miktarda ayçiçek yağı veya kızartma yağı gereklidir. Servis için ise, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 10 gram tereyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber hazır bulundurun. Son olarak, özel bir sos için: 1 yemek kaşığı mayonez, ½ yemek kaşığı ince kıyılmış kornişon turşu, ½ yemek kaşığı ince kıyılmış soğan, 6-7 adet kapari, 1-2 damla limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber malzemelerimiz arasında. Tüm bu malzemelerle lezzetli bir fish & chips deneyimi yaşayacaksınız.

Patates Kızartması ve Balığın Hazırlanması

Öncelikle patatesi soyup, istediğiniz kalınlıkta uzun şeritler halinde kesin. Bol suda yıkayıp nişastayı arındırın. Ardından, kağıt havluyla iyice kurulayın. Kızartma için uygun sıcaklıkta (yaklaşık 180 derece) yağda altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kızartılan patatesleri kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün ve tuzlayıp, karabiberleyin. Balık filetolarını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Un, nişasta, maden suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak kıvamlı bir hamur elde edin. Balık filetolarını bu hamura batırıp, kızgın yağda her iki tarafı da kızarana kadar kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu kullanın.

Bezelye ve Özel Sos Hazırlanması

Haşlanmış bezelyeyi tereyağı, tuz ve karabiber ile hafifçe soteleyin. Bu basit işlem bezelyenin lezzetini daha da ortaya çıkaracaktır. Özel sos için, mayonez, ince kıyılmış kornişon turşu, soğan, kapari, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine güzelce karışması sosun lezzetini dengeleyecektir. Hazırladığınız sosu, balık ve patates kızartmasının yanında servis edebilirsiniz. Bu sos, fish & chips'in tadını mükemmel bir şekilde tamamlar. Afitiyet olsun!

Servis ve Sunum

Kızarmış patatesleri, kızarmış balığı ve haşlanmış bezelyeyi bir tabakta güzelce dizin. Hazırladığınız özel sosu da yanına koyarak servis edebilirsiniz. İşte size ev yapımı, lezzetli fish & chips! Afiyet olsun!