1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı su, lezzetli bir mandu hamuru için olmazsa olmaz malzemelerdir. Unu derin bir kaba alın, tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından zeytinyağını ve suyu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi en az 10 dakika sürmelidir. Hazırladığınız hamuru streç filmle kaplayıp, en az 30 dakika dinlendirin. Bu sayede hamurun daha kolay açılacaktır. Dinlendirme süresinden sonra hamurunuzu istediğiniz kalınlıkta açabilir ve mandularınızı hazırlayabilirsiniz.
Mandu İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
100 gram kıyma, ½ adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 yemek kaşığı soya sosu, mandu iç harcının aromatik lezzetini oluşturacaktır. Öncelikle kıymayı derin bir kapta iyice karıştırın. Ardından rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi, zerdeçal ve soya sosunu ekleyin. Baharatların kıymaya iyice karışması için güzelce yoğurun. Daha sonra ince ince doğranmış 1 su bardağı lahanayı da iç harca ekleyerek tekrar karıştırın. Lahananın suyunu iyice sıkmanız, manduların dağılmasını önleyecektir. İç harç hazır olduktan sonra, hamuru açıp iç harcı koyarak manduları hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Mandu Hazırlama ve Pişirme
Hamuru istediğiniz boyutta yuvarlaklar halinde kesin. Her bir yuvarlağın ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını sıkıca kapatarak mandu şeklini verin. Haşlayarak, kızartarak ya da buharda pişirerek mandularınızı servis edebilirsiniz. Haşlama için kaynar suya atıp, yüzeye çıkana kadar pişirin. Kızartma için kızgın yağda kızartın. Buharda pişirmek için ise buharlı tencere kullanabilirsiniz. Soya sosu ve acı biber sosuyla servis ederek, lezzetli mandularınızı afiyetle yiyebilirsiniz.