Ev Yapımı Simit Hamuru
Bu tarifle, fırından yeni çıkmış gibi lezzetli simitler hazırlayacaksınız. Öncelikle, 250 gram unu geniş bir kaba alın. 125 ml. ılık suya 10 gram yaş mayayı karıştırarak eritin. Bu karışımı una ekleyin. Ardından, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz kalınlıkta açıp, küçük parçalar halinde kesin. Parçaları yuvarlayarak şekillendirin. Daha sonra şekillendirilen simitleri hazırladığınız pekmezli suya batırıp susam serpin.
Pekmezli Simit Suyu
1,5 su bardağı suyu bir tencerede ısıtın. 1/2 su bardağı üzüm pekmezi ekleyip karıştırın. Bu karışıma, şekillendirilmiş simitleri batırın. Bol miktarda susam (yaklaşık 2 su bardağı) serpip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen simitlerinizin güzel bir şekilde kabarması için, üzerlerini fırın süresince arada bir fırçayla pekmezli sudan geçirebilirsiniz.
Lezzetli Simit Sandviç Doldurması
200 gram labne peynirini bir kapta iyice çırpın. 8 adet kiraz domatesi ikiye kesin. 4 yemek kaşığı çok küçük doğranmış frenk soğanını (veya isteğe bağlı olarak yeşil soğanı) labne peynirine ekleyin. İsteğe bağlı olarak, karabiber ve tuz ekleyebilirsiniz. Pişen simitleri ikiye bölün ve hazırladığınız labne peynirli karışım ile domatesleri içine koyarak sandviçinizi hazırlayın. Afiyet olsun!
İpuçları
Fırından taze çıkmış simitlerin tadına doyum olmaz. Daha çıtır bir simit isterseniz, pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz. Doldurma olarak istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Örneğin, kaşar peyniri, hindi füme veya başka sebzeler de ekleyebilirsiniz.