Tarif Hakkında

Bu enfes ve çıtır çıtır granola tarifi, kahvaltılarınıza veya atıştırmalıklarınıza farklı bir lezzet katacak. Badem ve turna yemişinin muhteşem uyumunu, gevrek yulaf ezmesi ve damla çikolata ile birleştirdik. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu granolaya bayılacaklar! Özellikle yoğun geçen günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz, pratik bir atıştırmalık. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyin ve farklı varyasyonlar deneyerek kendi tarifinizi oluşturun.

Malzemeler

* 2 su bardağı yulaf ezmesi
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) badem (ince kıyılmış)
* 2-3 yemek kaşığı bal (çiçek balı tercih edilebilir)
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) kabak çekirdeği içi
* 1/4 su bardağı damla çikolata (bitter veya sütlü)

Hazırlanışı

Öncelikle fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Büyük bir karıştırma kabında yulaf ezmesini, bademi, kabak çekirdeğini ve kurutulmuş turna yemişini iyice karıştırın. Daha sonra balı ekleyin ve tüm malzemeler iyice kaplanana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yayın ve 15-20 dakika boyunca altın rengi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, damla çikolatayı ekleyin ve hafifçe karıştırarak çikolataları dağıtın. Tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Yoğurt, süt veya meyve ile birlikte tüketebilirsiniz.

İpuçları

Granola'nızı daha da lezzetli hale getirmek için farklı kuruyemişler veya tohumlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, ay çekirdeği, fındık veya ceviz gibi. Bal yerine akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz. Granolanızı hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.