Nefis Çıtır Kabak Tarifi
Bu tarifle, kabakları altın sarısı ve çıtır çıtır olacak şekilde hazırlayacaksınız. Un ve mısır unu karışımına bulayıp, soğuk suya batırdıktan sonra kızartılan bu lezzetli atıştırmalık, yoğurt sosuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çıtır çıtır lezzete bayılacak. Hazırlığı oldukça basit ve pratik olduğu için kısa sürede sofranızı süsleyecek. Malzemeler oldukça yaygın ve her mutfakta bulunabilecek türden. Deneyin ve farkı görün! Özellikle çocukların severek tüketeceği bu tarif, sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.Gerekli Malzemeler
* 2 adet kabak* 2 çay kaşığı tuz* 1 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı mısır unu
* 2 su bardağı soğuk su
* 2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle kabakları iyice yıkayıp, ince uzun dilimler halinde kesin.2. Dilimlenmiş kabakları bir kaba alın ve üzerine tuzu ekleyip, iyice karıştırın. 15 dakika kadar bekletin ki suyunu bıraksın.
3. Ayrı bir kapta unu ve mısır ununu karıştırın.
4. Kabak dilimlerini önce un karışımına, sonra soğuk suya batırın.
5. Bol sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartın.
6. Kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
7. Sıcak olarak yoğurt sosuyla servis yapın. Afiyet olsun!