Nefis Bir Lezzet: Çikolatalı Profiterol

Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlılarından çikolatalı profiterolü, bu tarifle evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde, püf noktalarına da yer vererek, kusursuz bir profiterol deneyimi yaşamanızı hedefliyoruz. Unutmayın ki, doğru malzemeler ve adımlar, lezzetli bir sonuç için oldukça önemlidir. Bu yüzden, malzemeleri ölçerken hassas olmanızı ve adımları dikkatlice takip etmenizi öneririz. Hazırlamak oldukça keyifli olan bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Hamur İçin

* 125 gram margarin
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 3 adet yumurta

Malzemeler: Krema İçin

* 2,5 su bardağı süt
* 1,5 çay bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Çikolata Sosu İçin

* 110 gram bitter çikolata
* 110 gram sütlü çikolata
* 1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

1. Hamur: Margarini ve suyu tencerede kaynatın. Unu birden ekleyip, karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker ekleyip, her eklemeden sonra iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru, fırın tepsisine sıkın ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
2. Krema: Sütü, şekeri ve unu bir tencerede koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Pişen profiterol hamurlarının içini kremayla doldurun.
3. Çikolata Sosu: Bitter ve sütlü çikolataları, süt ile benmari usulü eritin. Hazırladığınız çikolata sosunu, kremalı profiterollerin üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!