Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

Dışarıda içtiğiniz ezogelin çorbasının o kıvamını yakalamak zor mu geliyor? Artık endişelenmeyin! Bu tarifle, evinizde gerçek bir lokanta lezzetinde ezogelin çorbası hazırlayacaksınız. Sırrı, doğru malzeme oranları ve pişirme tekniğinde gizli. Tarifimizde, mercimek, bulgur ve pirincin uyumlu birleşimiyle, hem doyurucu hem de lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. İçerisindeki baharatlar ise çorbaya eşsiz bir aroma katacak. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes ezogelin çorbasına bayılacaklar. Hadi, hemen deneyelim!

Malzemeler

* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı bulgur
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 5,5 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Baharatları (karabiber, tuz, kuru nane, toz kırmızı biber, pul biber, kimyon) ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapalı olarak 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi, mercimeklerin yumuşama derecesine göre ayarlanabilir. Piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirebilir veya püre haline getirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, limon suyunu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

* Daha koyu kıvamlı bir çorba için, biraz daha mercimek kullanabilirsiniz.
* Acı sevenler için pul biber miktarını artırabilirler.
* Taze nane kullanmak, çorbaya daha güzel bir aroma katacaktır.
* Servis etmeden önce, üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz.