Tarifin Püf Noktaları
Balık severler için özel bir tarifimiz var! Bu tarifle eviniz mis gibi kokmayacak, aksine hafif ve lezzetli bir istavrit tavasının tadına varacaksınız. Çıtır çıtır bir dış yüzey ve yumuşacık bir iç kısım için birkaç önemli püf noktamız mevcut. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçülerini doğru şekilde takip etmek, başarılı bir sonuç için olmazsa olmazdır. Ayrıca, istavritlerinizi kızartırken yağın sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekiyor. Çok düşük ateşte pişirirseniz yağ çekebilir, çok yüksek ateşte ise yanabilir. Bu nedenle orta ateşte pişirmeniz önerilir. Pişirme süresini de istavritlerin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Küçük istavritler daha çabuk pişerken, büyük olanlar biraz daha fazla vakit alabilir. Deneyerek kendinize en uygun pişirme süresini bulabilirsiniz. Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler
* 1 kilogram İstavrit* 2 yemek kaşığı Sıvı Yağ* 1,5 su bardağı Mısır Unu
* 1/2 su bardağı Un
* 1 tatlı kaşığı Tuz
Hazırlanışı
1. İstavritleri temizleyip yıkayın. İsteğe bağlı olarak iç kısımlarını temizleyebilirsiniz. Daha sonra, kuru bir bez veya kağıt havlu ile iyice kurulayın. Islak balıklar kızartma sırasında yağ çekebilir, bu yüzden iyice kurutmak önemlidir.2. Ayrı bir kapta mısır unu, un ve tuzu karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Bu aşamada baharat eklemek isterseniz, karabiber, pul biber veya kekik gibi baharatları da ekleyebilirsiniz.
3. Hazırladığınız karışıma istavritleri iyice bulayın. Tüm balıkların her tarafının un karışımıyla kaplı olduğundan emin olun.
4. Orta ateşte ısıttığınız tavaya sıvı yağı ekleyin. Yağın iyice ısındığından emin olun. Sıcak yağda istavritleri kızartmaya başlayın.
5. İstavritleri her iki tarafı da kızarana kadar kızartın. Pişirme süresi istavritlerin büyüklüğüne göre değişebilir. Kızaran istavritleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
6. Sıcak olarak servis edin. Yanında limon dilimleri ve salata ile servis edebilirsiniz.