Muhteşem Lezzette Fındık Ezmeli Kurabiye
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, pratik ve enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte kullanılan fındık ezmesi, kurabiyelere eşsiz bir aroma ve lezzet katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, deneyimli ve acemi tüm pasta severler için ideal. Çocuklarınızın da bayılacağı bu küllü kurabiyeleri, farklı şekillerde de pişirerek sunabilirsiniz. İşte, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli, ağızda dağılan bir kurabiye tarifi... Malzemeleri hazırladıktan sonra, tarifi adım adım takip ederek kısa sürede bu harika kurabiyeleri pişirebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için keyifli bir ikram hazırlamak istiyorsanız, hemen denemenizi öneririz!Gerekli Malzemeler
* 100 gram margarin* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
Kurabiyelerin Hazırlanışı
1. Öncelikle margarini, pudra şekerini ve sıvı yağı derin bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Ardından yumurtayı ekleyip karıştırın. Daha sonra fındık ezmesini de ilave edip, malzemeleri iyice birleştirin. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp, hazırladığınız karışıma azar azar ekleyin. Yoğurma işlemini, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar sürdürün. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.2. Dinlenen hamuru tezgah üzerine alarak, istediğiniz kalınlıkta açın. Kalıplarla kurabiye şekilleri çıkarın veya bıçak yardımıyla dilediğiniz şekilde kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın rengi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tamamen soğuyana kadar tepside bekletin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!