Nefis Bir Lezzet: Puding Dolgulu Fındıklı Kek

İki lezzeti bir arada sunan, yumuşacık bir kek deneyimi için mükemmel bir tarif. Puding dolgusunun tatlılığı ve fındık parçalarının çıtırlığı, ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarifi denediğinizde, hem görsel şöleni hem de lezzet şölenini bir arada yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, özel günlerinizin ya da çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu harika tarif, mutfak becerilerinizi sergilemenize yardımcı olacak. Deneyin ve enfes lezzete kendinizi bırakın! Şimdiden afiyet olsun!

Puding Dolgusu İçin Malzemeler

* 2 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 100 gram toz şeker
* 300 ml. süt
* 80 gram bitter çikolata
* 1 paket vanilin

Kek Hamuru İçin Malzemeler

* 1 paket kabartma tozu
* 280 gram un
* 1 paket vanilin
* 250 gram margarin
* 200 gram toz şeker
* 4 adet yumurta
* 100 gram fındık içi
* 1 çay kaşığı tarçın
* 130 ml. süt
* 50 gram damla çikolata

Üzeri İçin Malzemeler

* 80 gram bitter çikolata
* 40 gram tereyağı
* 40 gram fındık

Hazırlanışı

Öncelikle pudding dolgusunu hazırlayalım. Yumurta sarılarını, unu, nişastayı ve şekeri çırpın. Sütü ve eritilmiş bitter çikolatayı ekleyerek karıştırın. Vanilyayı da ekleyip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Ardından kek hamuruna geçelim. Margarini ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve sütü ekleyip karıştırın. Fındık parçaları ve damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Üzerine soğumuş pudding dolgusunu yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişen kek soğurken, üzerine süreceğiniz sosu hazırlayın. Eritilmiş bitter çikolata, tereyağı ve kıyılmış fındıkları karıştırın. Soğuyan kekin üzerine bu sosu gezdirin. Afiyet olsun!