Fırında Çıtır Hamsi Hazırlama

Sağlıklı ve lezzetli bir hamsi yemeği arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifte, kızartma zahmetinden uzak, fırında çıtır çıtır hamsi yapmayı öğreneceksiniz. Malzemeler oldukça basit ve hazırlaması çok kolay. Az yağlı ve hafif bir yemek isteyenler için ideal bir seçenek. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes hamsi yemeğine bayılacaklar. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bir tarif olduğunu söylemeliyim. Deneyip bize yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

* 1 kilogram taze hamsi* 1/2 su bardağı mısır unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 küçük boy kase sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, hamsileri iyice yıkayıp temizleyelim. Daha sonra, bir kapta mısır ununu ve tuzu karıştıralım. Temizlediğimiz hamsileri bu karışıma iyice bulayalım. Unlanmış hamsileri fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Üzerlerine ince bir tabaka halinde sıvı yağ gezdirelim. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika boyunca kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi, hamsilerin büyüklüğüne göre değişebilir. Fırından çıkardıktan sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında limon dilimi ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha çıtır bir hamsi için, fırınınızın üst kısmını da kullanabilirsiniz. Pişirme süresinin son 5 dakikasında, üst kısmı kızartmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, hamsileri fırına koymadan önce, kağıt havlu ile fazla suyunu alabilirsiniz. Bu da daha çıtır bir sonuç almanızı sağlar. Deneyerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.