Fırında Baharatlı Patates: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Çıtır çıtır, enfes bir lezzet arayanlar için mükemmel bir tarifimiz var. Bu baharatlı patates, her türlü yemeğe mükemmel bir eşlikçi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, hem zamandan hem de zahmetten tasarruf edeceksiniz. Fırında pişmesi sayesinde de, sağlıklı ve hafif bir yan yemek seçeneği sunuyor. Hem pratik olması hem de harika tadı ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifin her aşamasını sizlerle paylaşıyoruz. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, misafirlerinizi ve ailenizi şımartabilirsiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

- 3 adet orta boy patates- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilebilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı köri

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Daha sonra, bir kapta patatesleri, nişasta, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber ve köri ile iyice karıştırın. Tüm patateslerin baharatlarla kaplandığından emin olun. Hazırlanan patatesleri yağlanmış bir fırın tepsisine yayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika, patatesler kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza ve patateslerin boyutuna göre değişebilir. Pişirme esnasında birkaç kez kontrol ederek, patateslerin eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsiniz. Pişen patatesleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu baharatlı patatesler, et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, salataların ve hatta kahvaltılık menülerinizin bile yanına çok yakışacaktır. Dilerseniz üzerine taze otlar ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.