Fırında Çıtır Tavuk: Sağlıklı ve Lezzetli
Kızartmadan uzak durmak ama çıtır çıtır tavuk yemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, hem sağlığınıza dikkat edecek hem de enfes bir lezzetin tadını çıkaracaksınız. Fırında pişirilen tavuk, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Özellikle çocukların sevdiği bu tarifi, onların da beğenisine sunabilirsiniz. Herhangi bir sosla da servis edebilir, farklı tatlar deneyebilirsiniz.Malzemeler
* 1 kilogram tavuk (but, göğüs veya istediğiniz parçalar)* 1 su bardağı yoğurt
* 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı köri
* Yarım tatlı kaşığı toz biber
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 küçük kase galeta unu
Hazırlanış
1. Öncelikle tavuk parçalarını iyice yıkayıp süzün.2. Derin bir kapta yoğurdu, sarımsağı, tuzu, köriyi ve toz biberi iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız marinasyon karışımına tavuk parçalarını ekleyin ve en az 30 dakika, tercihen 1-2 saat buzdolabında marine edin. Bu işlem tavuk etinin daha lezzetli olmasını sağlar.
4. Marine edilmiş tavuk parçalarını galeta ununa bulayarak iyice kaplayın. Fazla un kalıntılarını hafifçe silkeleyin.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve galeta unlu tavuk parçalarını tepsiye dizin. Üzerlerine 3 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirin.
6. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, tavuk parçaları kızarana ve içi pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme süresi tavuk parçalarının kalınlığına göre değişebilir.
7. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!