Nefis Kırmızı Biberli Poğaça Tarifi

Bu tarifle, fırında pişireceğiniz enfes bir kırmızı biberli peynirli poğaça hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça keyifli. Siz de evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi ve ailenizi şımartın. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu lezzetli poğaçalar, kahvaltılarınıza, çay saatlerinize ya da pikniklerinize mükemmel bir eşlikçi olacaktır. Yumuşacık dokusu ve enfes aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlık aşamasından pişirme sürecine kadar her adımda size eşlik edeceğiz. İşte enfes poğaçaların sırrı!

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6,5 su bardağı un (un miktarı, unun cinsine göre değişiklik gösterebilir)

İç Malzemeler:

  • 3 adet kapya biber (incecik doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (incecik kıyılmış)
  • 2 dilim süzme peynir (ufalanmış)

Poğaça Hazırlama Adımları

Öncelikle, derin bir kapta yumurta, yoğurt, ılık su, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru en az 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. İncecik doğranmış kapya biberleri, kıyılmış maydanozu ve ufalanmış süzme peyniri hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru istediğiniz şekillerde kesin (örneğin kare, üçgen veya yuvarlak). Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısı ile poğaçaların üzerini fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!