Fırında Rulo Köfte Hazırlığı

Bu pratik ve hafif rulo köfte tarifi, misafirlerinizi etkileyecek kadar şık ve lezzetli. Fırında pişirilmesi sayesinde yağlı bir tat bırakmaz, sağlıklı bir seçenek sunar. Hem yapımı kolay hem de sunumu zarif olan bu tarif, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve fazla vaktinizi almadan harika bir yemek ortaya koymanıza yardımcı oluyor. Davet sofralarınızın yıldızı olacak bu rulo köfte ile misafirlerinizi şımartın. Tarifimizde baharatları dilediğiniz gibi ayarlayarak damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak lezzetin sırrıdır.

Malzemeler

Kıyma Karışımı:

* 500 gram kıyma
* 1 adet rendelenmiş kuru soğan
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 kavanoz konserve garnitür (mantar, bezelye vb.)

Sos İçin:

* 3-4 adet doğranmış domates
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle kıyma, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber iyice yoğrulur. Ardından, hazırlanan kıyma karışımına garnitür eklenir ve tekrar yoğrulur. Daha sonra, hazırlanan karışım uzun ve ince bir rulo şeklinde sarılır. Bu rulo, önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Ayrı bir kapta, tereyağı eritilir ve doğranmış sarımsak eklenerek kavrulur. Domatesler ve domates salçası eklenerek sos hazırlanır. Hazırlanan sos, fırın tepsisindeki rulo köftenin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Pişen rulo köfte, sıcak olarak servis edilir.