Tarif Hakkında

Hafif, lezzetli ve doyurucu bir fırında somon tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarifi kısa sürede hazırlayıp, afiyetle yiyebilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyecek kadar şık, ailenizle keyifle tüketeceğiniz kadar da samimi bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Fırının sıcaklığı, somon filetolarını mükemmel bir şekilde pişirerek, nefis bir tat elde etmenizi sağlar. Eşsiz baharat karışımıyla damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlanması kolay ve malzemeleri her mutfakta bulunabilecek kadar basit olan bu tarif, zamanı kısıtlı olanlar için ideal bir seçenek. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için pratik ve hızlı bir çözüm sunuyor. Bol sebze içeriğiyle de sağlıklı ve dengeli beslenmenize katkıda bulunuyor.

Malzemeler

* 8 parça somon filetosu
* 2 adet orta boy soğan (halka halka doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kuru biberiye
* 1 çay kaşığı karabiber
* 6 adet defne yaprağı

Hazırlanışı

Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın. Derin bir fırın kabına patatesleri, soğanları ve sarımsakları yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, biberiye ve defne yapraklarını ekleyin. İyice karıştırın ve sebzeleri fırın kabında eşit şekilde yayın. Daha sonra somon filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin. Arzu ederseniz, somon filetolarının üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Yaklaşık 20-25 dakika, somon filetoları pişene ve sebzeler yumuşayana kadar fırında pişirin. Pişirme süresi, somon filetolarının kalınlığına göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Yanına limon dilimleri ve taze yeşillikler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktalar

Somonu fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa kuruyabilir. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini somonun kalınlığına göre ayarlayın. Farklı sebzeler ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz. Brokoli, karnabahar, havuç gibi sebzeler de bu tarifte kullanılabilir.