Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti fırında soslu balık tarifimizle karşınızdayız! Bu enfes tarifi hazırlamak oldukça kolay ve sonuç inanılmaz lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu balık yemeğine bayılacak. Taze malzemelerle hazırladığımız bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Siz de bu eşsiz lezzeti mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 adet mor soğan (ince kıyılmış) * 2 adet büyük boy domates (küp doğranmış) * 3 adet yeşil biber (küp doğranmış) * 2 adet kırmızı biber (küp doğranmış) * 1/2 yemek kaşığı domates salçası * 1/2 yemek kaşığı biber salçası * 1 adet levrek (pul ve iç organları temizlenmiş) * 2 diş sarımsak (ezilmiş) * 1 su bardağı sıcak su * 1/2 tatlı kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1/2 adet limon suyu * 3 dal maydanoz (kıyılmış)
Hazırlanışı
Öncelikle, soğanları zeytinyağı ile birlikte orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ardından, biberleri ve domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Domates ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Ezilmiş sarımsağı da ekleyip bir dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak suyu, pul biberi, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ekleyin. Sosun kaynamaya başlamasını bekleyin. Levreği sosun içine yerleştirin ve 15-20 dakika, balığın pişene kadar fırında pişirin. Pişen balığı fırından çıkarıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin. Sıcak olarak servis edin. Yanına pilav veya patates kızartması tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tarifin Püf Noktaları
Daha lezzetli bir balık için, taze ve kaliteli malzemeler kullanın. Balığın pişirme süresi, balığın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Balığın pişip pişmediğini kontrol etmek için bir çatal batırabilirsiniz. Çatal kolayca batıyorsa balık pişmiştir. İsterseniz sosun içine farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, kekik, reyhan veya kimyon gibi baharatlar, balığın lezzetini daha da artırabilir. Deneyerek kendinize en uygun tarifi bulabilirsiniz.