Lezzetli ve Pratik: Fırında Patatesli Köfte

Bugün sizlerle enfes bir tarif paylaşıyoruz: Fırında patatesli köfte! Sulu yemeklerin vazgeçilmezi olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Az malzemeyle harika bir sonuç elde edeceğiniz bu yemek, akşam yemeği için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin tadına bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta vaktinizi verimli kullanmanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de bir o kadar da lezzetli olan fırında patatesli köfte tarifini mutlaka denemelisiniz. Her lokmasıyla damağınıza bir şölen yaşatacak bu tarifi yaparken keyif alacaksınız.

Malzemeler: Köfte İçin

* 600 gram dana kıyma
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon

Malzemeler: Patates ve Sos İçin

* 5 adet orta boy patates (soyulmuş ve küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 2 su bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Patatesli Köfte

Öncelikle, köfte harcını hazırlayalım. Dana kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsakları, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu derin bir kapta iyice yoğurun. Ardından, küçük köfteler hazırlayın. Patatesleri ve soğanları 2 su bardağı sıvı yağda kızartın. Kızarmış patates ve soğanları fırın kabına alın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağda domates salçasını kavurun. Üzerine sıcak suyu, ezilmiş sarımsağı, tuzu, kekiği ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız köfteleri sosun üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen fırında patatesli köfteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!