Muhteşem Fırında Peynirli Brokoli
Sebze yemeklerinin sıkıcı olması gerekmiyor! Bu tarifle, brokoli sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kadar lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Fırında pişmenin verdiği yumuşaklık ve peynirin enfes aromasıyla, bu tarif hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu fırında peynirli brokoli, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlama süreci de oldukça basit ve pratik. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, gerisini fırının halletmesine bırakabilirsiniz. Peki, bu lezzet şölenine katılmaya hazır mısınız?Gerekli Malzemeler
* 2 adet orta boy brokoli* 1 su bardağı ince bulgur* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 500 mililitre süt (tam yağlı süt önerilir)
* 1 tatlı kaşığı hardal ( Dijon hardal tercih edilebilir)
* 1 tatlı kaşığı toz biber
* 65 gram rendelenmiş cheddar peyniri
* 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanış
1. Öncelikle brokolileri yıkayıp, küçük parçalar halinde ayırın. Bulguru da ayrı bir kapta bekletin. Tereyağını orta ateşte eritin ve unu ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Hardalı, toz biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.2. Hazırladığınız sosu brokolilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
3. Pişen brokolileri fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş cheddar ve kaşar peynirlerini serpin. Tekrar fırına verip peynirler eriyip kızarana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirmeye devam edin.
4. Sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Bu enfes fırında peynirli brokoli tarifini mutlaka denemelisiniz!