Fırında Pratik Sebze Türlüsü: Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarif, lezzetli ve doyurucu bir fırında pratik sebze türlüsü hazırlamanın kolay yolunu gösteriyor. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu türlü, hem hafta içi akşam yemekleri için ideal hem de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek. Tarifimizde kullanılan sebzeleri mevsime göre değiştirebilir, kendi zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin, kabak, karnabahar veya yeşil biber ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Baharatları da tercihinize göre ayarlayabilirsiniz; pul biber ekleyerek daha acılı bir türlü yapabilirsiniz. Tarifimizde verilen ölçüler ortalama bir porsiyon içindir. Kişi sayısına göre malzeme miktarını artırabilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça basit ve pratiktir; tüm sebzeleri doğrayıp tencereye koyup pişirmek yeterlidir. Fırından sıcak sıcak servis ederek, lezzetini daha da artırabilirsiniz.

Fırında Pratik Sebze Türlüsü: Malzeme Listesi

* 1 adet patlıcan
* 1 adet büyük boy domates
* 1 adet büyük boy patates
* 7 adet taze fasulye
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı su

Fırında Pratik Sebze Türlüsü: Yapılışı

Öncelikle patlıcan, domates ve patatesi yıkayıp küp küp doğrayalım. Taze fasulyeleri de yıkayıp temizleyelim. Derin bir fırın kabına ayçiçek yağını döküp, doğranmış sebzeleri ekleyelim. Üzerine domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştıralım. Son olarak 1 çay bardağı suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirelim. Pişirme süresi fırınınıza ve sebzelerin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye dikkat edelim. Pişen fırında pratik türlümüzü sıcak olarak servis edelim. Yanına yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!