Fırında Sütlaç: Pratik ve Lezzetli Bir Tatlı
Güveçlerde pişirilebilen, oldukça pratik ve hafif bir tatlı tarifimiz var. Bu tarif ile hem zamandan tasarruf edecek hem de damak zevkinize hitap eden enfes bir sütlaç elde edeceksiniz. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da bir o kadar kolay. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak! Özellikle yoğun günlerinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu sütlaç, hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Deneyip, bu kolay ve lezzetli tarifi kendiniz de keşfedin. Tarifimizde kullandığımız malzemelerin ölçülerini dikkatlice takip ederseniz mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz.Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç* 2 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1.5 litre süt
Hazırlanışı
1. Öncelikle, pirinci yıkayıp süzün.2. Daha sonra, geniş bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırın.
3. Yıkadığınız pirinci de tencereye ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişen karışımı, yağlanmış güveçlere paylaştırın.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika boyunca pişirin.
6. Sütlaç'ınızın üzeri kızarana ve pişip pişmediğinden emin oluncaya kadar fırında bekletin.
7. Fırından çıkardıktan sonra, ılıması için biraz bekleyin ve soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!