Fırında Karnabahar için Malzemeler

Bu lezzetli ve sağlıklı karnabahar tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1 adet orta boy karnabahar* 1,5 litre su
* 1 tatlı kaşığı un
* 200 gram orta yağlı kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
* 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 3/4 su bardağı sıcak su
* 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Karnabahar Hazırlama

Öncelikle karnabaharı temizleyip, küçük parçalar halinde ayırın. Bol suda haşlayın. Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı un ekleyerek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz. Suyun kaynamaya başlamasından sonra yaklaşık 7-8 dakika haşlayın. Karnabaharlar yumuşak ancak dağılmamaları için dikkat edin. Haşlanan karnabaharı süzün ve suyunu iyice süzün. Bu işlem karnabaharı fırında daha lezzetli ve çıtır yapacaktır. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra karnabaharı kenara alın.

Sos Hazırlama ve Fırınlama

Ayrı bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. İnce kıyılmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyip, hafifçe soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu yavaşça ekleyerek sosu kıvamlandırın. Haşlanmış karnabaharı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis edin. Bu tarif, hem pratik hem de sağlıklı bir karnabahar yemeği sunuyor.