Muhteşem Bir Akşam Yemeği

Bu enfes terbiyeli tavuk haşlama tarifi, fırında patates ve sebzelerle birlikte mükemmel bir akşam yemeği seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli yemeği çok sevecek. Hazırlığı oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir yemek seçeneği. Sıcak servis edildiğinde, tavuk etinin yumuşaklığı ve sebzelerin taze aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Özel bir akşam yemeği planlıyorsanız veya hafta sonu için farklı bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Tavuk ve Sebzeler:

* 6 adet tavuk baget
* 2 adet patates (küp doğranmış)
* 1 adet havuç (dilimlenmiş)
* 1 adet soğan (kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* Karabiber

Terbiye:

* 1 yemek kaşığı un
* Yarım limon suyu
* 5 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Öncelikle, patatesleri, havuçları ve soğanı temizleyip doğrayalım. Sarımsağı ezelim. Tavuk bagetleri iyice yıkandıktan sonra, tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım. Üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip, birkaç dakika kavuralım. Daha sonra, un ekleyip 1 dakika daha kavuralım. Yarım limon suyunu ve 5 yemek kaşığı suyu ekleyip, karıştıralım. Tuz ve karabiberi ekleyerek, tavukların güzelce terbiye ile kaplanmasını sağlayalım. Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!