Muhteşem Bir Fırın Yemeği: Tavuk ve Patates

Hem doyurucu hem de oldukça pratik bir fırın yemeği tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes lezzetin sırrı, enfes sosuyla harmanlanmış tavuk bagetler ve fırında çıtır çıtır kızarmış, elma dilimi gibi kesilmiş patatesler. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Hazırlığı oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilen ürünlerden oluşuyor. İşten yorgun döndüğünüz bir akşamda bile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz pratik bir yemek alternatifi. İşte size enfes bir akşam yemeği önerisi. Dilerseniz yanında bir salata da ekleyerek daha sağlıklı ve dengeli bir beslenme sağlayabilirsiniz. Deneyin ve tadına bakın, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler: İşte Size Gerekli Olanlar

Soslu Tavuk için:

  • 8 adet tavuk baget
  • 1 çay bardağı su
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 1 adet kırmızı soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet küçük boy domates (dilimlenmiş)
  • 1 dal biberiye (kırılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Elma Dilim Patates için:

  • 3 adet orta boy patates (elma dilimi şeklinde doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • 1 tutam kajun baharatı

Hazırlanışı: Lezzet Yolculuğunuz Başlıyor

Öncelikle, patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın ve zeytinyağı, sarımsak tozu ve kajun baharatıyla karıştırıp, fırın tepsisine yayın. Daha sonra, tavuk bagetlerini bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, domates ve biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, tavuk baharatı, doğranmış kırmızı soğan, dilimlenmiş domates ve kırılmış biberiye ekleyerek iyice karıştırın. Tuz, karabiber, kekik ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın. Soslanmış tavukları patateslerin üzerine yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var. Tavukların güzelce kızarıp, patateslerin de yumuşayıp çıtırlaştığından emin olun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!