Lezzetli Gnocchi Hazırlama

Patatesin yumuşaklığı ve domatesin ferahlığıyla buluşan bu enfes domatesli gnocchi tarifini mutlaka denemelisiniz. Özenle hazırlanmış hamur, özel sosla buluştuktan sonra fırında altın sarısı bir renge kavuşuyor. Üzerine serpiştirilen parmesan peyniri ise, lezzete eşsiz bir katkı sağlıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacak! Hazırlık aşamaları oldukça basit ve hızlı. Malzemeler her evde kolayca bulunabilecek türden. Bu enfes yemeği hazırlamak için hemen işe koyulun. Püf noktalarına dikkat ederek, mükemmel bir gnocchi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Malzemeler: Gnocchi Hamuru için

* 3 adet orta boy patates
* 1,5 su bardağı un (gerekebilir)
* 1 adet yumurta
* 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
* Tuz

Malzemeler: Domatesli Sos için

* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2,5 su bardağı rendelenmiş domates
* 5 dal taze fesleğen (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber

Malzemeler: Servis için

* 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
* Taze fesleğen yaprakları (süslemek için)

Hazırlanışı

1. Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin. Püreye yumurta, un, muskat cevizi ve tuzu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru uzun şeritler halinde açıp, küçük parçalar kopararak gnocchileri şekillendirin.
2. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri, fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyin. Domates sosunu 15 dakika kısık ateşte pişirin.
3. Haşlanmış gnocchileri domates sosuna ekleyip, karıştırın. Hazırlanan karışımı fırın kabına alın. Üzerine parmesan peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!