Fırında Lezzet Şöleni: Kağıt Köfte

Misafirlerinizi etkileyecek enfes bir tarifimiz var! Bu fırında pişen sebzeli kağıt köfte, hem sağlıklı hem de son derece lezzetli. Özellikle baharat karışımı ve sebzelerin uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, zamanınızın kıymetini bilenler için ideal. Sıcak servis edildiğinde en güzel halini alan bu köfte, yanında yoğurt veya salata ile mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarif, şimdiden afiyet olsun diyoruz!

Malzemeler ve Hazırlanışı

400 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 dilim ufalanmış bayat ekmek kırıntısı, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 6-7 adet mantar, 6-7 adet bebek patates, 2 adet haşlanmış havuç, 10-12 adet arpacık soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 3-4 adet defne yaprağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanacağız. Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğan, ekmek kırıntısı, sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurun. Daha sonra, küçük köfteler hazırlayın. Bebek patatesleri, mantarları ve arpacık soğanları zeytinyağı ve defne yaprağı ile birlikte fırın tepsisine yayın. Hazırladığınız köfteleri sebzelerin üzerine yerleştirin. Haşlanmış havuçları köftelerin arasına ve etrafına yerleştirin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile köfteleri hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 40-45 dakikadır. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu enfes sebzeli kağıt köfteyi sıcak olarak servis etmenizi öneririz. Yanında yoğurt, cacık veya mevsim salatası ile harika bir uyum yakalayacaktır. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için ideal bir tercih olacaktır. Dilerseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar.