Tarif Hakkında

Kiremitlerde pişmiş, ağızda dağılan enfes bir soslu köfte tarifiyle karşınızdayız. Bu özel tarif, akşam yemeklerinizi unutulmaz kılacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, malzemeleri temin ettikten sonra kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu köfte, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, sizleri de büyüleyecek. Mutfağınızda kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemle mükemmel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Köfte İçin:

500 gram kıyma, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 1 su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 silme tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos İçin:

1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağı domates püresi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için kıymayı, ince doğranmış soğanı, sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, kimyonu, karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Ardından, hazırladığınız harcı istediğiniz büyüklükte köfteler haline getirin. Kiremitleri (veya fırın kabını) hafifçe yağlayın. Hazırladığınız köfteleri kiremitlere (veya fırın kabına) yerleştirin. Ayrı bir kapta, biber salçası, domates püresi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişirmeden 10 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kızarmış kaşar peyniriyle birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav veya patates kızartması ile servis edilebilir. Afiyet olsun!