Formda kalmaya özen gösterenler için, lezzetinden ödün vermeden hazırlayabileceğiniz harika bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Sağlıklı beslenmeyi sevenlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, hem hafif hem de doyurucu. Çay saatlerinizin yeni favorisi olacak bu poğaçalar, hem pratik hem de oldukça besleyici. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, sizlere zaman kazandıracak. Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli olan bu tarif, herkes tarafından beğenilecektir. Deneyip, lezzetine siz de hayran kalacaksınız.
Malzemeler
Sağlıklı ve lezzetli poğaça için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1,5 su bardağı tam buğday unu, 2 adet yumurta, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 5-6 yemek kaşığı lor peyniri ve 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra, tam buğday ununu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamura lor peynirini ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Altı üstü kızarana kadar pişirmeye özen gösterin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha hafif bir poğaça için tam buğday ununu tercih ettik. Dilerseniz, tam buğday ununun bir kısmını beyaz un ile değiştirebilirsiniz. Lor peynirinin miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın, bu poğaçalarınızın eşit şekilde pişmesini sağlar. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden poğaçanızın kızarıp kızarmadığını kontrol edin.