Muhteşem Gül Aromalı Bir Tatlı

Klasik tatlılardan bir süreliğine uzaklaşıp, enfes bir lezzete dalmaya hazır olun! Gül aromasıyla buluşan bu etimek tatlısı tarifi, damaklarınızda unutulmaz bir deneyim bırakacak. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tatlıyı, sevdiklerinizle paylaşmak için hemen denemeye başlayabilirsiniz. Özel günlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmez tatlısı olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli tatlıya bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor, bu yüzden herhangi bir zorluk yaşamadan tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

Malzemeler: Etimek ve Şerbet

* 1,5 paket tuzsuz etimek* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 2-3 yemek kaşığı gül suyu* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Malzemeler: Krema ve Süsleme

* 1 litre süt
* 5 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
* 1 paket vanilin
* 125 gram tereyağı
* 1 paket toz krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
* 5 yemek kaşığı gül reçeli* 2 yemek kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca gül suyu ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Şerbetiniz hazır. Şerbet soğumaya bırakılırken, kremayı hazırlayalım. Sütü, unu, nişastayı ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Kıvam alıncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya soğuk süt ile çırptığınız krem şantiyi ve gül reçelini ekleyip karıştırın. Etimekleri şerbete batırıp, bir kaba dizin. Üzerine kremayı yayın. Son olarak, iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!