Hafta sonu kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak, fırından çıkmış sıcak sıcak servis edilecek muhteşem bir tarif. Yumurtalı ekmeğin, peynirli ekmek dilimlerinin fırınlanmış ve şık bir versiyonu olan ispanaklı ve peynirli strata, tatlı ve tuzlu arasında bir denge yakalıyor. Tarifimiz oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Hazırlaması keyifli, yemesi ise bir harika! Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu enfes strata, kahvaltılıklarınızın vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz yanında bir fincan sıcak çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Özel günleriniz için de ideal bir sunum seçeneği olabilir.
Malzemeler
9 dilim kalın dilimlenmiş beyaz ekmek 1 küçük kuru soğan 400 gram ıspanak 100 gram lor peyniri 3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber 4 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı zeytinyağı (fırın tepsisi için)
Hazırlanış
Öncelikle soğanı incecik doğrayıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Daha sonra yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Lor peynirini ezip, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırpın. Ekmek dilimlerini, hazırladığınız ıspanaklı karışıma batırın. Yağlanmış bir fırın kabına ekmek dilimlerini dizin. Üzerlerine ıspanaklı peynirli karışımı yayın. Yumurtalı süt karışımını da üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir strata için, ekmekleri süt ve yumurta karışımında daha uzun süre bekletebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak farklı peynir çeşitleri de kullanabilirsiniz. Üzerini susam veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirmeniz, daha kolay servis etmenizi sağlayacaktır.