Lezzetli ve Sağlıklı Bir Başlangıç

Akşam yemeklerinize şifa dolu ve enfes bir başlangıç yapmak ister misiniz? O halde bu havuçlu şehriyeli yoğurt çorbası tarifi tam size göre! Hem kolay hem de besleyici olan bu çorba, ağır yemeklerden önce hafif bir alternatif sunuyor. Çorbanın kıvamı, hem yoğurdun ferahlığını hem de şehriyenin doyurucu özelliğini mükemmel bir şekilde birleştiriyor. Havucun tatlılığı ve baharatların aromasıyla damak zevkinize keyifli bir deneyim yaşatacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifle, kısa sürede sofranızı zenginleştirecek bir lezzete kavuşacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbaya bayılacak!

Malzemeler

Çorba İçin:

* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet havuç (küp doğranmış)
* 6 yemek kaşığı arpa şehriye* 6,5 su bardağı su
* 1 tutam tuz
* Karabiber

Yoğurt Sosu İçin:

* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş rendelenmiş sarımsak
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı

Çorbanın Hazırlanması:

Öncelikle, tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip, soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından küp doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun. 6 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ilave edin ve bir dakika kadar kavurun. 6,5 su bardağı suyu ve tuzu ekleyip, havuçlar yumuşayana kadar kaynatın. Suyun kaynamaya başlamasıyla birlikte kısık ateşte pişirmeye devam edin. Çorbanız kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Yoğurt Sosunun Hazırlanması:

Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsağı, yumurta sarısını, unu ve limon suyunu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Çorba hafifçe ılıdıktan sonra, yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın. Çorbanın kaynamamasına dikkat edin. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. İsteğe bağlı olarak, servis etmeden önce üzerine biraz kuru nane serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Bu tarifi denemeyi unutmayın ve deneyimlerinizi bizimle paylaşın!