Nefis Bir Baklava Keyfi
Bol cevizli, tereyağlı, ağızda dağılan bir baklava tarifiyle karşınızdayız! Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi baklavayı, hazır yufka kullanarak çok pratik bir şekilde hazırlayacağız. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir lezzetin tadına varacaksınız. Ev yapımı baklavaya yakın bir lezzet yakalamak için püf noktalarına dikkat etmenizi öneririz. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını yufkalara iyice yedirmek, baklavanın çıtır çıtır olmasını sağlar. Cevizleri de mümkün olduğunca ince kıyarsanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz. Hazır yufka kullanmanın kolaylığını, ev yapımı lezzetiyle birleştirerek harika bir baklava deneyimi yaşayacaksınız.Malzemeler: Hazır Yufka ile Lezzet Şöleni
* 1 paket hazır baklava yufkası* 250 gram tereyağı* 400 gram ceviz içi (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
* 1 kilogram şeker* 1/2 litre su
* 1/2 limon suyu (limonun suyu sıkılarak)
* 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (süsleme için)