Nefis Bir Baklava Keyfi

Bol cevizli, tereyağlı, ağızda dağılan bir baklava tarifiyle karşınızdayız! Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi baklavayı, hazır yufka kullanarak çok pratik bir şekilde hazırlayacağız. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir lezzetin tadına varacaksınız. Ev yapımı baklavaya yakın bir lezzet yakalamak için püf noktalarına dikkat etmenizi öneririz. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını yufkalara iyice yedirmek, baklavanın çıtır çıtır olmasını sağlar. Cevizleri de mümkün olduğunca ince kıyarsanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz. Hazır yufka kullanmanın kolaylığını, ev yapımı lezzetiyle birleştirerek harika bir baklava deneyimi yaşayacaksınız.

Malzemeler: Hazır Yufka ile Lezzet Şöleni

* 1 paket hazır baklava yufkası* 250 gram tereyağı
* 400 gram ceviz içi (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler

* 1 kilogram şeker
* 1/2 litre su
* 1/2 limon suyu (limonun suyu sıkılarak)
* 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (süsleme için)

Hazırlanışı: Adım Adım Pratik Baklava

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatalım. Daha sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alalım. Şerbet soğumaya bırakılırken, baklavamızı hazırlayabiliriz. Yufkaları tepsiye düzgün bir şekilde serelim. Tereyağı ve sıvı yağı eşit miktarda karıştırarak her bir yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürelim. İnce kıyılmış cevizleri yufkaların üzerine serpelim. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayalım. En üstteki yufkayı da yağlayıp, dilimlere ayıralım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sıcak şerbeti üzerine gezdirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!