Tarif Hakkında

Yoğun günlerin kurtarıcısı, pratik ve lezzetli bir yemek tarifiyle karşınızdayız. Hızlı Stroganof makarna, et severlerin damak tadına hitap eden, doyurucu ve hazırlaması oldukça kolay bir seçenek. Kontrafıleden elde edilen enfes bir sosla harmanlanan makarna, kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler genellikle her evde bulunan temel gıdalardan oluşuyor. Bu sayede, aniden misafiriniz gelse bile hızlıca hazırlayabileceğiniz bir yemek alternatifi sunuyoruz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu enfes yemeği mutlaka denemelisiniz. Tarifin sonunda bulunan ipuçlarıyla, daha da lezzetli bir Stroganof makarna elde edebilirsiniz.

Malzemeler

Bu hızlı stroganof makarna tarifini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 160 gram soslu dana eti (kontrafile yerine de kullanılabilir), 1 kutu mantar çorbası, 1.5 su bardağı sıcak su, 3/4 paket burgu makarna, 5 adet salatalık turşusu (ince kıyılmış), 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış).

Hazırlanışı

Öncelikle makarnayı, paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzün. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soslu dana etini ekleyin. Orta ateşte etin suyunu çekene kadar pişirin. Ardından mantar çorbasını ve sıcak suyu ekleyin. Karışımı kaynatın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra ince kıyılmış salatalık turşularını ve maydanozu ekleyin. Kısık ateşte 2 dakika daha pişirdikten sonra, haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Hızlı stroganof makarna tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu lezzetli makarnayı, yanında bir salata veya yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. İsterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet deneyimi için, soslu dana eti yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz. Bu tarif, hem pratik olması hem de lezzetiyle her damak zevkinden insana hitap ediyor.