Lezzetli ve Şifalı Bir Çorba

Kış aylarının vazgeçilmezi sıcak ve doyurucu çorbalar, soğuk günlerde vücudumuzu ısıtır ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bu tarifimizde, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olan bulgurlu tavuk çorbasını hazırlayacağız. Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de malzeme çeşitliliğiyle mutfakta keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, aile büyüklerinin de beğenisini kazanacak kadar lezzetli. Özellikle çocukların severek tüketeceği kıvamda ve tatta hazırlanır. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisiyle de bilinen bu çorba, aile menülerinizde yerini almayı kesinlikle hak ediyor. Bol sebzeli yapısıyla da oldukça besleyici.

Malzemeler ve Hazırlık

İhtiyacımız olan malzemeler; 1 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet tavuk göğsü, 1 adet tavuk kalçası, 2 adet defne yaprağı, 2 litre su, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, ½ adet limon ve 2 yemek kaşığı ayıklanmış dereotu. Öncelikle tavukları yıkayıp tencereye alalım. Üzerine su, defne yapraklarını ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim. Pişen tavukları didikleyip, suyuna ayıralım. Daha sonra havuç ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım. Soğan ve sarımsağı da ince ince kıyalım.

Pişirme ve Sunum

Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavuralım. Doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Daha sonra, tavuk suyunu ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra, bulguru ekleyip, ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım. Bulgur yumuşayınca, didiklediğimiz tavukları ekleyip, tuz ve karabiberi ilave edelim. Kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirelim. En son olarak, limon suyunu ve dereotunu ekleyip karıştıralım. Sıcak olarak servis edebileceğimiz bulgurlu tavuk çorbasımız hazır. Afiyet olsun!