Malatya Usulü Lezzet: Ispanaklı Ekşili Köfte

Malatya yöresinin eşsiz lezzetlerinden biri olan ıspanaklı ekşili köfte, doyurucu yapısı ve enfes tadıyla sofraların vazgeçilmezi. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu yemek, çorba kıvamında da servis edilebilir. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak kadar lezzetlidir. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve kolaylıkla bulunabilir. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayıp, paylaşabileceğiniz bir yemektir. Hazırlama süreci oldukça pratik olup, kısa sürede ağız sulandıran bir lezzet elde edebilirsiniz. Deneyenlerin çok beğendiği bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Köfte İçin: 1 su bardağı yarma, 1 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz

Çorba İçin: 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 su bardağı kahverengi mercimek, 6 su bardağı su, 300 gram ıspanak, 2 yemek kaşığı erik ekşisi, 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle, köfte için; 1 su bardağı yarmanın üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, şişene kadar bekletin. Ardından, ayrı bir tencerede tereyağını eritip, doğranmış 2 adet soğanı pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip, 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. 1/2 su bardağı kahverengi mercimeği ve 6 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, şişen yarmaları küçük parçalar halinde çorbaya ekleyin. Daha sonra, iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranmış 300 gram ıspanağı ve 2 yemek kaşığı erik ekşisini çorbaya ekleyin. Son olarak, 1,5 çay kaşığı tuzu da ilave edip, kıvam alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!