Nefis Kasede Profiterol İçin Malzemeler
Bu tarifle hazırlayacağınız kasede profiterol, tüm damakları şenlendirecek kadar lezzetli! İşte ihtiyacınız olan malzemeler:Profiterol Hamuru İçin:* 125 gram tereyağı veya margarin
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 3 adet yumurta
Krema İçin:* 3 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
Aromalar ve Sunum:* 1 paket vanilin
* 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 paket çikolata sosu (veya dilediğiniz sos)
Kasede Profiterol Hazırlama Adımları
Öncelikle profiterol hamurunu hazırlayalım. Tereyağını, suyu, tuzu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra unu bir kerede ekleyip, hızlıca karıştırarak kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Hamur topaklanmayacak şekilde iyice karıştırın. Hamuru geniş bir kaba alıp, sıcakken yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın. Hamur kıvamını aldıktan sonra, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru küçük parçalar halinde tepsiye sıkın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı rengi olana kadar pişirin.Şimdi sıra kremada. Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp vanilyayı ekleyin ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave ederek karıştırın. Krema iyice soğuyana kadar bekleyin. Pişen profiterol hamurlarını soğumaya bırakın. Soğuyan profiterolleri, soğumuş olan kremanın içine batırın. Servis kaplarına paylaştırın ve üzerine çikolata sosu gezdirerek süsleyin. Dilerseniz, fındık, fıstık gibi malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Bu enfes kasede profiterol tatlısının tadını çıkarın!