Tarifin Hikayesi

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, Alman mutfağından enfes bir patates çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, sizlere sıcak ve doyurucu bir deneyim sunacak. Özellikle soğuk havalarda tüketilmesi önerilen bu çorba, lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz, pratik ve kolay hazırlanan bir tarif. Hazırlanışı oldukça basit olmasına rağmen tadı oldukça zengin ve doyurucu. Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Mutlaka siz de denemelisiniz!

Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilogram patates, 3 adet havuç, 1/4 adet kereviz, 1-2 dal pırasa, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1 adet sebze bulyon. Malzemeleri temin ettikten sonra, aşağıdaki adımları takip ederek çorbanızı hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederseniz, çorbanızın lezzeti daha da artacaktır.

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri, havuçları ve kerevizi yıkayıp soyun. Pırasayı da temizleyin. Daha sonra patatesleri, havuçları ve kerevizi orta boy küpler halinde doğrayın. Pırasayı da ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış sebzeleri ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra, üzerine 1 litre su ve sebze bulyonu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsteğe bağlı olarak çorbanızı süslemek için krema veya taze maydanoz kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu enfes patates çorbası, ekmek kızartmasıyla birlikte servis edilebilir. Üzerine biraz krema veya yoğurt da ekleyebilirsiniz.