Alabaş Çorbası: Lezzetli ve Besleyici

Bu tarif, soğuk kış günlerinde vücudunuza enerji ve şifa katacak lezzetli bir alabaş (kohlrabi) çorbası sunuyor. Sebzelerin doğal lezzetiyle harmanlanan soğan, sarımsak ve zencefil, çorbaya eşsiz bir aroma ve besleyici değer katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem pratik hem de sağlıklı bir yemek alternatifi. Aileniz ve arkadaşlarınız bu sıcak ve doyurucu çorbaya bayılacaklar. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederseniz, çorbanızın lezzeti daha da artacaktır. Özellikle bağışıklık sisteminizi desteklemek için harika bir seçenek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 2 adet beyaz alabaş* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 10 gram taze zencefil
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1 su bardağı süt
* 6 su bardağı su
* 1 çay kaşığı toz karabiber
* 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle, alabaşları iyice yıkayıp temizleyin. Kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Sarımsak ve zencefili ezin. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsak ve zencefili ekleyip 1 dakika daha kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurarak hafifçe kızarmasını sağlayın. Doğranmış alabaşları, zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 6 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar alabaşlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirin. Son olarak, sütü ekleyip karıştırın. Isıdan almadan önce tadına bakıp gerekirse tuzunu ayarlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!