Muhteşem Bir Lezzet: Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare

Dışı kıtır kıtır haşhaş kaplı, içi ise nefis kakaolu bir lezzet şöleni sunan bu şekerpare tarifini mutlaka denemelisiniz. Ağzınızda dağılan dokusu ve enfes aromasıyla unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram olarak sunabilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kakaolu şekerpare, hem yapımı hem de tadıyla sizi büyüleyecek. Özellikle haşhaş sevenler için bu tarif mükemmel bir seçenek olacaktır. İşte, ağız sulandıran bir lezzete doğru yolculuğunuz başlıyor!

Gerekli Malzemeler

Şerbet için: 3,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 3 damla limon suyu.
Kek için: 125 gram tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2,5 yemek kaşığı irmik, 2,5 su bardağı un, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 1 küçük kase süt, 1 orta boy kase haşhaş.

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için, 3,5 su bardağı şekeri, 3,5 su bardağı suyu ve 3 damla limon suyunu bir tencerede kaynatın. Şeker eriyip şerbet kıvamını alıncaya kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken kek hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tereyağını ve pudra şekerini çırpın. Yumurta, yumurta beyazı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından irmik, un ve kakaoyu azar azar ekleyerek karıştırın. Sütü de ekleyip karışımı iyice birleştirin. Hazırladığınız hamuru haşhaş ile kaplayın ve istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, soğumadan önce soğuyan şerbete batırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!