Bu tarif, kahvaltılarınıza, çay saatlerinize, et ve balık yemeklerinizin yanında mükemmel bir lezzet katacak. Baharatlı ve kıtırlı yapısıyla, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu bebek patates tarifi, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Özel günlerinizin ve haftasonlarınızın vazgeçilmez aperatifi olacak.
Malzemeler
* ½ kilogram bebek patates* ½ su bardağı zeytinyağı * ¼ çay kaşığı biberiye * ¼ çay kaşığı karabiber * ¼ çay kaşığı toz kişniş * ¼ çay kaşığı kajun baharatı * ¼ çay kaşığı toz kırmızı biber * ¼ çay kaşığı kekik * ¼ çay kaşığı tuz * 2 diş ezilmiş sarımsak * 2 yemek kaşığı galeta unu
Hazırlanışı
Öncelikle, bebek patatesleri iyice yıkayıp kurulayın. Ardından, zeytinyağı, biberiye, karabiber, kişniş, kajun baharatı, kırmızı biber, kekik, tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız baharatlı karışımı bebek patateslerin üzerine dökün ve her bir patatesin karışıma bulanması için iyice karıştırın. Daha sonra, galeta ununu ekleyip, patatesleri galeta unuyla tamamen kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika, patatesler kızarana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Pişen patatesleri sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze otlar serpip sunabilirsiniz. Bu enfes patatesleri afiyetle tüketin!
Alternatif Sunum Önerileri
Farklı soslarla da servis edebileceğiniz bu baharatlı bebek patatesler, yoğurtlu sos, acı sos veya mayonezli sos ile birlikte de harika bir lezzet sunar. Deneyerek kendi damak tadınıza uygun sosu keşfedebilirsiniz.