Nefis Bir Elmalı Kek Deneyimi

Tam mevsiminde enfes bir elmalı kek tarifiyle karşınızdayız! Üstü çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve nemli olan bu kek, sizleri damak zevkinize bir yolculuğa çıkaracak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İçerisindeki elma parçaları kekin lezzetini tamamlarken, üstündeki kırıntılı karışım ise mükemmel bir kontrast oluşturuyor. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu muhteşem kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle elmanın tatlı ve aromatik kokusu ile mutfağınızda güzel bir atmosfer yaratacak. Deneyen herkesin favorisi olacağından eminiz!

Malzemeler: Elmalı Kek ve Kırıntısı İçin

Kek Malzemeleri:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Elma İçin:

  • 3 adet elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kırıntılı Üst Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı (küp doğranmış)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Adım Adım Elmalı Kek

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kapta çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta elmaları, tarçını ve şekeri karıştırın. Elmalı karışımı kek hamuruna ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Şimdi ise kırıntılı üst kısmı hazırlayalım; soğuk tereyağını, unu, pudra şekerini ve Hindistan cevizini bir kapta parmaklarınızla iyice karıştırıp ufalamalısınız. Kekin üzerine bu kırıntıları eşit şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!