Lezzetli Kitel İç Harcı

Ev yapımı kitel için önce iç harcını hazırlayalım. 300 gram dana kıymayı ince ince kıyılmış 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte bir tavada kavuralım. Kıymanın suyunu çekip hafifçe kızarması önemlidir. Daha sonra, iyice yıkanmış ve incecik kıyılmış 6-7 dal maydanozu ve yarım çay bardağı pirinci kıymaya ekleyip, karıştırarak birkaç dakika daha pişirelim. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, harcı soğumaya bırakın. İç harcımız hazır! Bu aşamada, baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı bir kitel tercih ediyorsanız, kırmızı biber miktarını artırabilirsiniz.

Kitel İçin Bulgur Karışımı

Şimdi de kitelin dış kısmını hazırlamak için 500 gram ince köftelik bulguru, 1 çay bardağı irmik ve 1 çay kaşığı tuz derin bir kapta birleştirelim. 1-2 su bardağı ılık suyu azar azar ekleyerek, bulguru iyice yoğuralım. Hamur kıvamı, ele yapışmayan ancak şekil verilebilecek bir kıvam olmalıdır. İhtiyaca göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Yoğurma işlemi, hamurun güzelce birleşmesi ve pürüzsüz bir kıvam alması için en az 10 dakika sürmelidir. Bu sayede kitelleriniz daha güzel bir şekilde pişer. Bekleme süresi kıvamın oturması için oldukça önemlidir.

Kitel Pişirme ve Servis

Hazırlanan bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içlerinde yuvarlayarak ince bir şekilde açın. İç harçtan bir yemek kaşığı koyup, hamuru kapatarak tekrar yuvarlayıp, şekil verin. Büyük bir tencerede bol su kaynatın. Hazırladığınız kitelleri kaynar suya atıp, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kitelleri süzüp, 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay kaşığı pul biber ile hafifçe kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!