Bu tarifle, özel günlerinizde veya sevdiklerinizi şımartmak için kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir yaş pasta elde edeceksiniz. 600 mililitre süt, 80 gram şeker, 1 adet vanilya, 3 adet yumurta sarısı, 30 gram un, 20 gram buğday nişastası ve 20 gram tereyağını bir tencerede kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremanız hazır. Bu krema, pastanızın içini dolduracak ve lezzetini katacak muhteşem bir lezzet sunuyor. Hafif kıvamlı ve ağızda dağılan bir dokuya sahip olacak. Soğuyan kremanın üzerine istediğiniz meyveleri ekleyerek farklı tatlar da deneyebilirsiniz. Pratikliği ve lezzeti bir arada sunan bu krema tarifi, yaş pasta yapımınızı kolaylaştıracak.
Puf Puf Pandispanya Hazırlama
Şimdi ise pastamızın tabanını oluşturacak olan pandispanyayı hazırlayalım. 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker ve 1/2 su bardağı kaynar suyu mikserde köpürene kadar çırpın. Daha sonra 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ile 1 yemek kaşığı nişastayı eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ikiye kesin. Pandispanyanızın hafif ve kabarık olması için, yumurtaları iyice çırpmanız ve malzemeleri azar azar eklemeniz önemlidir. Bu sayede mükemmel bir yaş pasta tabanına sahip olacaksınız.
Yaş Pasta Montajı ve Sunumu
Soğuyan pandispanyanın bir parçasını servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Diğer pandispanya parçasıyla kapatın ve kalan kremayı üzerine sürün. Dilerseniz pastanızın üzerine meyve, çikolata sosu veya hindistan cevizi gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız pratik yaş pasta artık servis edilebilir. Bu tarif ile hem kolay hem de lezzetli bir yaş pasta yapmış olacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pastayı çok sevecek.
İpuçları
Daha yoğun bir krema isterseniz, nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz. Pandispanyayı daha kabarık yapmak için, yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpıp daha sonra birleştirin.